top of page
Buscar
  • Foto del escritorÁlvaro,Empar i Christian

La narrativa de postguerra

Actualizado: 1 mar 2018

La narrativa fou el genere literari mes perjudicat en la postguerra.Nomes al s anys 50 comença a apreciar-se. Destaquen la novela psicològica i la tendéncia realista.

La narrativa de postguerra, com la poesia, es divideix en diverses etapes.

Descubriu-les amb nosaltres !!


  • Dècada dels anys 40 i 50

Durant els anys 40, els escriptors que havien publicat abans de la guerra van marxar a l'exili, com Pere Calders. Les primeres noveles de despres de la guerra d'aquests escriptors es van publicar des de l'exili. Fins que el 1947 es convoque el premi Joanot Martorell.


A partir dels 50, els escriptors van començar a publicar les seues obres. Publiquen tant nous escriptors, com els formats abans de la guerra.


  • Dècada dels anys 60

És la dècada de la consolidació d'una cultura i una oposició al règim molt lligada a la recuperació econòmica.


Novel·la psicològica

Es caracteritza per l'intent de realitzar una minuciosa anàlisi psicològica dels personatges i de reflectir el seu mon interior.

Novel·la realista

Amb aquest tipus de novel·la els escriptors intente descriure la realitat cuotidiana i pretenen denunciar l'opressió a les clases populars.

La figura d'Enric Valor va ser molt important en aquest ambit d'escriptura.


  • Dècada dels anys 70

Comencen a publicar escriptors nascuts després de la guerra però que han tingut una educació franquista. Les seues obres van ser provocatives i van incorporar elements extraliteraris com el còmic. Hi destaca Terenci Moix.

8 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page